Kingdom Hearts: Birth by Sleep krijgt mogelijk multiplayer

Niet één, niet twee, maar drie nieuwe Kingdom Hearts games werden er op de Tokyo Game Show van dit jaar aangekondigd. Eén van die games was Kingdom Hearts: Birth by Sleep welke zal verschijnen voor de PSP. Het Japanse gamesmagazine Famitsu heeft een interview gehouden met enkele van de makers van de game, waarin enkele nieuwe feitjes naar buiten zijn gekomen.

Birth by Sleep zal een prequel zijn van de eerste Kingdom Hearts-game voor de PlayStation 2 en zal het verhaal achter de keyblade en Terra uit de doeken doen.

Het spel zal draaien om drie hoofdpersonages met de namen Aqua, Ven en Terra. Zoals aan de namen te zien is zijn deze personages allemaal gelinkt aan een element. Alle drie de personages krijgen een eigen verhaallijn en bijbehorende gameplay, net zoals de Chapters of Sora en Riku in Chain of Memories. In deze game zullen de verhaallijnen echter onderling gelinkt zijn waardoor het spelen met Aqua invloed zal hebben op het verhaal van Ven en Terra. Het spel zal zowel bekende als totaal nieuwe werelden bevatten, en daarbij ook een volledig nieuwe vijand die nog niet eerder in een Kingdom Hearts game is voorgekomen.

Het team zou ook nog graag een multiplayer deel toevoegen, maar is zich nog aan het oriënteren over de vorm waarin dit kan. Zowel co-op als versus is een mogelijkheid.