PlayStation 3 launch slechter dan GameCube launch

De PlayStation 3 heeft in de eerste tien maanden na de launch nog slechter verkocht dan de GameCube in de tien maanden nadat deze op de markt verscheen, aldus een Amerikaans statistiekenbureau.

De PlayStation 3 heeft geen succesvolle launch gehad. De console deed het wel aardig in Japan, maar de verkopen in Europa en de VS willen niet echt van de grond komen. Na de eerste maand stortte de Amerikaanse verkopen in, met nu gemiddeld 150.000 verkopen per maand. In totaal staan er nu 1.74 miljoen PS3's in de Amerikaanse huishoudens.

De launch van de Nintendo GameCube enkele jaren geleden was net zo min succesvol, maar in vergelijking met de PlayStation 3 deed deze console het nog een stuk beter. De GameCube verkocht in dezelfde tijd 2.12 miljoen exemplaren, wat 22 procent meer is dan de PlayStation 3. Dit belooft niet veel goeds voor de PlayStation 3, want uiteindelijk verkocht de GameCube 22 miljoen exemplaren, tegenover 24 miljoen Xboxen en 115 miljoen PS2's. Het is niet onwaarschijnlijk dat de PlayStation 3 de underdog van deze generatie wordt zoals de GameCube dat de vorige generatie was.