Sony komt met een nieuwe versie van de PS3?

Er gaan al langere tijd geruchten dat Sony binnenkort met een goedkopere versie van de PS3 zal komen. Sony sprak deze geruchten echter weer tegen op de TGS. Er zijn nu weer nieuwe geruchten verschenen over een goedkopere versie van de PS3, want in de gegevens van de FCC is een PS3 met een nieuw versienummer opgedoken.

De FCC is een organisatie die goedkeuring moet verlenen aan apparaten die communiceren via verschillende signalen (bijvoorbeeld: radio, TV, draadloos, etc). In deze gegevens van de FCC is te lezen dat de nieuwe versie van de PS3 in ieder geval bluetooth 2.0 bevat en 802.11b- en g-wifi. Op verzoek van Sony zijn andere technische gegevens en foto's van het nieuwe model geheim tot halverwege oktober.

Verder valt in de testschema's van de FCC te zien dat er maar twee USB-poorten aanwezig zijn en geen kaartlezer. Maar het kan ook zijn dat dit test-schema niet compleet is, omdat Sony om geheimhouding heeft gevraagd. De geruchten over een goedkopere PS3 met minder functionaliteiten gaan dus nog steeds de ronde, maar zoals meestal zullen we moeten afwachten of deze geruchten uiteindelijk waar blijken te zijn.

Met dank aan Cybeira18 en Sannr voor deze submit