Halo 4 nog niet in productie

In een interview met Pro-G tijdens een Halo 3 launch event hebben twee medewerkers van Bungie aangegevan dat Halo 4 nog niet in productie is, en dat ze twijfelen of het in de nabije toekomst wel gaat gebeuren.

Microsoft zou het natuurlijk graag willen, Halo 3 verkocht in de eerste 8 uur al 1,8 miljoen exemplaren en verwacht wordt dat ook de verkoop van Xbox 360 consoles omhoog zal schieten.

Bungie is echter al vele jaren bezig met de franchise, en veel medewerkers zijn geïnteresseerd in het verkennen van nieuwe verhalen, settings en games.

There's a lot of people who have been working on Halo much longer than us two have and they're really interested in exploring new games, new stories, and whatever comes out of those conversations is what we're going to pursue. We're still going to make games for us. We really don't know what that is yet but as soon as we know, everyone else will know. Halo 4 is not in development.

Daarnaast heeft Bungie vanaf het begin af aan al aangegeven dat Halo 3 het laatste deel van een trilogie is, en is het daarom ook niet verwonderlijk dat ze kijken naar andere games om te maken.


Eerst maar eens genieten van dit deeltje