Metroid Prime 3 bevat hint over nieuwe Metroid voor de DS

In 2005 kreeg website IGN een interne releaselijst van Nintendo in handen. Hierop stonden onder andere de titels van een aantal DS titels die in de toekomst zouden verschijnen. Alle titels op deze lijst, onder andere Super Princess Peach, zijn uiteindelijk aangekondigd en uitgebracht. Allemaal, behalve een: een project met de naam Metroid Dread. Aangenomen werd dat Metroid Dread een nieuw 2D-deel in de Metroid-reeks zou zijn, specifiek ontworpen om gebruik te maken van de functionaliteiten van de Nintendo DS. Echter, na dit eerste bericht uit 2005 is het altijd stil gebleven rond deze game. Wel verscheen Metroid Prime: Hunters op de DS, maar dit was meer een 3D shooter dan een echte Metroid game.

Er is nu weer nieuws over Metroid Dread. Wie namelijk Metroid Prime 3: Corruption op de Wii speelt, kan een hint vinden over dit verloren Metroid deel. Net al in de vorige Prime delen is het mogelijk om objecten en terminals in de spelwereld te scannen om extra informatie te verkrijgen. En ergens diep in een level is het volgende op een terminal te lezen:

"Experiment status report update: Metroid project 'Dread' is nearing the final stages of completion."

Is Nintendo nog steeds van plan een nieuwe Metroid op de DS uit te brengen, en is dit de eerste hint? Of haalt ontwikkelaar Retro gewoon een gemene grap uit? De toekomst zal het leren.


Super Metroid op de SNES