Duke Nukem 3D naar XBLA?

In de reacties op een artikel op de gamesite Shacknews.com duikt 3D Realms' George Boussard op in een discussie over een eventuele port van Duke Nukem 3D naar het Xbox Live Arcade netwerk. Hij had het volgende te melden:
"Truth be told, we've talked to Microsoft about it and have some people that would port it," he wrote. "Just waiting on the good word from Microsoft to continue."

3D Realms ziet wel wat in een XBLA port van de 1996 shooter Duke Nukem 3D, maar wacht blijkbaar op een antwoord van Microsoft. Bussard heeft later zijn comment geverifiëerd, maar wil verder weinig kwijt over de eventuele plannen.


bron: Duke 3D HRP update pack
Chewing Gum and Kicking Ass...in full 3D?

Andere 3D classics zoals id's Doom zijn al op XBLA verschenen, dus de kans is groot dat ook deze game zal worden overgezet. De vraag is in hoeverre het origineel zal worden gerenoveerd voor de Xbox 360. Er zijn al vele fanprojecten die het spel van betere textures, 3D models en hele nieuwe 3D engines voorzien.
Het is overigens niet de eerste keer dat deze PC klassieker naar de console wordt overgedragen, er zijn al ports geweest naar onder andere de Nintendo 64 en de Playstation.