[Update] Id software engine voor Mac, PC, 360 en PS3

Apple CEO Steve Jobs heeft tijdens zijn keynote speech bij de WWDC 2007 verklaard dat gamen weer een belangrijke plaats zal innemen op Apple computers.

Om dit te onderstrepen maakte naast EA mede-oprichter Bing Gordon ook id software baas John Carmack zijn opwachting. Deze laatste maakte bekend dat id aan een nieuwe game werkt die tevens zal verschijnen voor de Mac en liet vervolgens een indrukwekkende tech demo zien. Aan de tech demo had men naar verluidt 10 dagen gewerkt en de demo zou 20GB aan textures bevatten. Tevens zou het volgens Carmack mogelijk zijn om van alles te vervormen, zo zou je permanente schade kunnen doen aan rotsen. Meer details zijn vooralsnog niet bekend.

Update 23:11

Het is nu ook bekend geworden dat de engine ook zal werken op de PC, Xbox 360 en de PlayStation 3. Tijdens de E3 dit jaar zal de game getoond worden aan het grote publiek. Hou de E3 dus goed in de gaten. Verder zullen ze tijdens de E3 ook andere Mac-gerelateerde aankondiging doen, maar wat dat is weet nog niemand.