Eerste details Guitar Hero 3 bekend

Het belooft een muzikaal jaar te worden. Na de release van Guitar Hero 2 op de X360 en de aanstaande release van Guitar Hero 2 Encore: Rocks the 80's voor de PS2 kunnen de huis-, tuin- en keukenrockers zich op gaan maken om het jaar knallend af te gaan sluiten. Behalve de eerder aangekondigde Rock Band van EA en Harmonix komen Activision en Neversoft namelijk met het vervolg op Guitar Hero 2 op de proppen.

Guitar Hero 3 zal op de PS2, PS3, X360 en Wii uitkomen en voor dit deel worden weer nieuwe gitaren gemaakt. Deze keer heeft RedOctane naar de Les Paul en Kramer modellen van Gibson gekeken om tot nieuwe wireless controllers te komen. De PS2-bezitters zullen los gaan op Kramer-gitaren, de overige platforms zullen hun kunsten vertonen op de Les Paul. De gitaren zullen bovendien te customizen zijn door middel van verwijderbare faceplates.


Gibson Les Paul

Behalve de vertrouwde gameplay die we al kennen uit de vorige delen, zullen dit keer heuze boss battles, een multiplayer battle-mode, nieuwe content en legendarische rock-podia te unlocken zijn. Online multiplayer is ook aanwezig.

Er is dit keer ook meer moeite gestoken in het vastleggen van recording artists, wat zal resulteren in meer originele tracks en minder coversongs. Downloadable content zal op verschillende platforms aanwezig zijn.

Welke tunage zal Guitar Hero 3 bieden? Wel, zie hier een eerste lijstje.


Paint It Black (by The Rolling Stones)
Cherub Rock (by Smashing Pumpkins)
Sabotage (by Beastie Boys)
The Metal (by Tenacious D)
My Name is Jonas (by Weezer)
Knights of Cydonia (by Muse)
Rock And Roll All Nite (as made famous by Kiss)
School’s Out (as made famous by Alice Cooper)
Slow Ride (as made famous by Fog Hat)
Cult of Personality (by Living Colour)
Barracuda (as made famous by Heart)


Gibson Kramer