[Update 3] Haze timed-exclusive voor de PS3

Er werd al over gespeculeerd, maar het hoge woord is er uit. In een tijd waarin steeds meer 3rd party titels multiplatform ontwikkeld worden, gaat Ubisoft tegen de stroom in en brengt Haze exclusief naar de PlayStation 3.
Haze wordt ontwikkeld door Free Radical, een studio die opgericht is door ex-Rare-medewerkers die mede verantwoordelijk waren voor Goldeneye op de N64. Het eerste wapenfeit van Free Radical kwam in de vorm van de Timesplitters-serie.
Momenteel werken ze dus aan Haze, een titel die oorspronkelijk voor PS3, X360 en PC uit zou komen. Er is echter besloten om deze exclusief voor de PS3 te ontwikkelen. De redenen voor deze beslissing zijn onbekend, wel is het zo dat de PS3 altijd al het hoofdplatform was bij de ontwikkeling en dat Free Radical volgens geruchten nog een ander PS3-exclusief project in de steigers heeft staan. Tevens werd het niet duidelijk of het hier om een timed exclusive of een "echte" exclusive gaat.

Hieronder kun je gameplay-footage bekijken van deze shooter.

Een betere versie kun je hier downloaden.

[UPDATE]
Free Radical Design lijkt nergens van af te weten, want bij de presentatie van Haze wist men vrolijk te melden dat Haze voor het einde van het jaar voor zowel PS3, X360 als PC uitgebracht gaat worden. Het wordt er zo niet duidelijker op, we houden jullie op de hoogte.

Update 2]
Een bezoeker van NeoGAF heeft de woorden van Free Radical Design vertaald, zijn exacte woorden waren als volgt:

"Sombody should have told us, at the moment the game is scheduled for release on all three platforms at the end of the year. That is by far what our goal is."

Het kan dus zo zijn dat de beslissing van Ubisoft om Haze PS3-exclusief uit te brengen nog niet helemaal doorgedrongen is tot het presentatieteam van Free Radical Design. Uiteraard houdt FOK!games jullie op de hoogte van hoe deze soap verder gaat.

Update 3

FOK!games was zelf ook aanwezig bij de Ubidays en heeft aan de developers van Free Radical nu gevraagd of Haze echt alleen op de PS3 uitkomt. Op de vraag of de game ook op andere platforms zou verschijnen kwam het volgende antwoord:

The PS3-version is coming out at the end of this year, other platforms will come in due course.

Het lijkt er dus gewoon op dat Haze een timed-exclusive is voor de PS3, waarbij de 360 en de PC-versie zeer waarschijnlijk ergens volgend jaar zullen verschijnen. Binnenkort kun je een preview van de game op FOK!games lezen.