Wii online nader bekeken

Binnenkort is het zover, de eerste online titel van Nintendo zal het licht zien. De eerste details over het online gedeelte van Mario Strikers: Charged Football, de betreffende game, zijn bekend geworden.

Waar zowel het netwerk van Sony als Microsoft gebruik maken van een vaste username, doet Nintendo dit niet. Nintendo werkt met speciale codes voor games, zoals het momenteel ook al doet bij online DS games zoals Mario Kart DS en Animal Crossing. De code verschilt per spel en voor iedere vriend zul je de code apart in moeten voeren.

In het Friend Roster van de game kun je vrienden toevoegen door hun code in te voeren. Van deze vrienden kun je vervolgens hun rank, gewonnen en verloren potjes en overall points bekijken. Bij de leaderboards kun je praktisch hetzelfde bekijken alleen zijn er wat statistiekjes bij gedaan waardoor je bijvoorbeeld kunt zien wie het beste was in een bepaald seizoen en wat de dagelijkse ranglijst is.

Het opzetten van een online game gaat heel gemakkelijk door alle instellingen, zoals de lengte van een game en wat voor type game het gaat worden, goed te zetten en vervolgens vrienden uit te nodigen of de plaatsen open te stellen voor vreemden.

Van lag was er vooralsnog geen sprake, maar de servers zijn nu natuurlijk nog erg rustig. Of er bij de release van de game wel lag zal zijn is nog even afwachten. Op 25 mei kunnen we het in iedergeval zelf gaan ontdekken want dan verschijnt de game in Europa.