[Update] Nieuwe Soul Calibur komt naar de Wii

De laatste editie van het Japanse gamesmagazine Famitsu weet ons te melden dat er een geheel nieuwe Soul Calibur naar de Wii komt. Volgens een basale vertaling zal het spel Soul Calibur Legends gaan heten en stelt het je in staat de Wii besturing te gebruiken tijdens het vechten. Verder is er nog geen woord gerept over de mogelijke inhoud van het spel en zijn we tot op heden puur toegewezen op speculatie.

Soul Calibur is een populaire franchise van Namco, welke begon met Soul Edge (Soul Blade in Europa) op de PlayStation. Daarna kreeg de serie het legendarische vervolg Soul Calibur, wat door velen wordt gezien als de beste fighting game ooit en de tweede plaats inneemt op de ranglijst van Game Rankings.

Natuurlijk informeren we jullie zo snel mogelijk, wanneer er meer informatie vrij komt.

[update 13:27]
Het schijnt dat Soul Calibur Legends een adventure game gaat worden, waarbij je een groot deel van de cast uit de vorige spellen tegen zult komen. Het concept is dus enigsinds vergelijkbaar met wat Death by Degrees deed met de Tekken franchise. Ook kunnen we op een scan uit het Famitsu magazine het logo zien.

bron: Jeux-France
met dank aan 'Sannr'

Update 21:30u

1UP heeft een tweetal artstukken:

Tevens bevestigen zij dat Soul Calibur Legends een actie adventure is dat zich afspeelt in de Soul Calibur wereld. De game wordt gespeeld met Wiimote en Nunchuck.