Rock Band gebruikt Fender gitaren

Harmonix, ontwerper van de succesvolle game Guitar Hero, MTV en EA kondigden vandaag aan dat de Fender Musical Instruments Corporation (FMIC) toestemming verleent voor het gebruik van zijn instrumenten in de nieuwe videogame Rock Band. Daarnaast hebben ook de Roland Corporation en BOSS hun medewerking aan Rock Band toegezegd.

Fender is een van 's werelds meest gerespecteerde fabrikanten van elektrische gitaren en versterkers. Dankzij deze overeenkomst kan de controller in Rock Band gemodelleerd worden op de legendarische Fender Stratocaster, één van de duurzaamste en meest befaamde elektrische gitaren ter wereld. Verder zullen er exclusieve gitaren, basgitaren en versterkers van Fender in de game worden gebruikt.

Fender is blij met de samenwerking:

Wij van Fender zijn verheugd onze medewerking te kunnen verlenen aan Rock Band en zijn blij met de mogelijkheden die dit biedt voor enthousiaste fans van muziek en games. Onze vrienden van Harmonix hebben de kracht en stijl van legendarische Fender-producten fantastisch weten weer te geven in de virtuele wereld van de game, die de geest van rock-n-roll ademt.



Om een nog hoger authenticiteitsniveau te verkrijgen, zullen de Roland Corporation, marktleider op het gebied van elektronische instrumenten, en BOSS, in-game en via co-marketing hun naam aan Rock Band verbinden.

Een onderdeel van de missie van Roland is om mensen dichter bij hun favoriete muziek te brengen. Rock Band verwezenlijkt dat doel door middel van een zeer interactieve muziekbeleving. Dat Roland zijn naam aan deze game mag verbinden, is een grote eer.
aldus Dennis Houlihan, directeur van Roland Corporation U.S.

Tot slot heeft ook BOSS nog iets te melden over de samenwerking:

Net als de Fender Stratocaster hebben de effectenpedalen van BOSS een lange, gerenommeerde geschiedenis. We hebben in het verleden vaak samengewerkt met Fender en wij voelen ons vereerd om deze ervaring met dit bedrijf te mogen delen. De Strat in Rock Band zal de virtuele wereld stormenderhand veroveren en we zijn trots dat de naam en pedalen van BOSS aan dit project verbonden zijn.

Rock Band biedt de speler de mogelijkheid om solo te spelen, bandleden te zoeken om, al dan niet online, mee te jammen en om muziek te spelen van de grootste artiesten aller tijden. Dankzij ongekende deals met 's werelds grootste platenmaatschappijen en muziekpublicisten vind je in Rock Band rockmuziek van alle genres en vele originele opnames.

De game komt najaar 2007 voor de PS3 of de Xbox 360. Hou FOK!games in de gate voor meer nieuws rondom Rock Band!