J Allard toont zich sportief verliezer

Tijdens een diner van de E3 2005 kwam J Allard in gesprek met N'Gai Croal, een redacteur van Newsweek. De discussie kwam op een zeker moment uit op de PSP, die Sony zes weken voor het bewuste diner gelanceerd had.
N'Gai geloofde in het succes van de PSP, terwijl Microsoft-medewerker Allard veel minder enthousiast was over het apparaat. N'Gai was echter dermate overtuigd van de potentie van de PSP, dat hij de stelling "PSP zal sneller verkopen dan de PS2" neerzette.


N'Gai Croal

Hierop besloten de twee een weddenschap aan te gaan. Als de PSP sneller dan de PS2 tien miljoen units verkocht zou hebben, zou J Allard het kapsel van N'Gai over nemen en hiermee verschijnen tijdens de E3 keynote speech. Mocht de PSP dit echter niet halen, dan zou N'Gai tijdens de E3 keynote speech van J Allard op het podium kaalgeschoren worden en daarmee z'n lang opgespaarde dreads verliezen.


J Allard

De PSP verkocht uiteindelijk sneller dan de PS2, binnen tien maanden waren er tien miljoen units verkocht.

J Allard had echter in 2006 zijn aandacht op de Zune gevestigd en gaf derhalve geen keynote speech op de E3. Bovendien was de weddenschap J Allard totaal ontschoten. Een paar weken geleden besloot N'Gai echter Allard te herinneren aan de weddenschap.

Hats off to Sony for outpacing the PS2 velocity with their PSP. Dreads on for N'Gai for calling it back in 2005. Figured it was only right to include both the dreads and PSP in the photo.

P.S.: For the record, I'd never have been able to cut off your dreads, my friend. I might've clipped one off for show, but could never have butchered your style like that.