Leipzig Games Convention gaat flink groeien

Waar de E3 dit jaar flink kleiner zal zijn dan voorgaande jaren en zelfs invitation-only is geworden, gaan de andere beurzen juist flink groeien. Zo kondigde de organisatie van de Tokyo Game Show onlangs aan dat er een extra dag bij zal komen dit jaar en nu kondigt de organisatie van de Leipzig Games Convention ook een flinke groei aan ten opzichte van vorig jaar.

Zo zullen er dit jaar nog meer stands zijn, van 368 vorig jaar naar 390 dit jaar. Tevens zal de beschikbare ruimte met een derde groeien tot 115.000 vierkante meter. Er is dit jaar zelfs een outdoor gedeelte waar bedrijven hun presentaties kunnen neerzetten.
De openingstijden zullen ook anders zijn dan vorig jaar. Op 23 en 26 augustus zal de beurs open zijn tussen 9.00 en 18.00 en op 24 en 25 augustus van 9.00 tot 20.00.

Voor de grote groei had de managing director van de Leipzig Messe een korte uitleg:"The GC has grown steadily in recent years, both in its area and in exhibitor and visitor numbers. The current level of trade visitor and exhibitor registrations confirms our assumption that we will achieve considerable increases again at the next fair. We have responded to this with a change in our hall concept."

Er zal dit jaar zelfs een gamesconcert zijn met muziek uit bekende games als StarCraft, Final Fantasy IX en Metal Gear Solid. Het concert, dat op 22 augustus om 20.00 begint, zal ook speciale gast optredens kennen van Japanse operaster Izumi Masuda en zanger Conny Kollet.