Verborgen "HD" mode in God of War 2

God of War 2 blijkt niet alleen een van de laatste toppers voor de PS2 te zijn, het spel blijkt dan ook nog eens een verborgen "HD" mode te bevatten.

De mensen op het Gamefaqs forum zijn dankzij de geheimzinnige site www.isleofrhodes.org achter deze verborgen semi-HD mode gekomen. Uit een plaatje van de site blijkt dat de designers tijdens het maken het spel er achter kwamen dat de PS2 nog wat kracht in zich had, en deze hebben ze gebruikt om de resolutie iets omhoog te gooien, namelijk naar 640x448 pixels.

Deze mode is dus niet een complete HD mode, daarvoor zou een resolutie van minstens 1280x720 nodig zijn geweest. Het geeft echter wel een iets beter beeld, alleen wel met een iets lagere framerate.



Het verborgen bericht op Isle of Rhodes

Wil jij zien hoe GoW2 er nog mooier uit kan zien, dan moet je tijdens het opstarten van het spel, nog voor het "SCEA presents..." scherm, het volgende ingedrukt gehouden: L1, L2, L3, vierkant en cirkel (L3 is de linker analoge stick indrukken).

Heb je GoW2 niet meer, of heb je hem ondertussen alweer verkocht omdat er geen HD mode in zat, dan kan je ook op Gametrailers terecht voor filmpjes van hoe deze nieuwe displaymode eruit ziet. Pas wel op, de trailers zijn spoilergevoelig.