Jack Thompson stelt compromis voor

Tenzij je de afgelopen jaren geen gamesites bezocht hebt zul je weten wie Jack Thompson is. Deze advocaat uit Florida is al jaren bezig met zijn kruistocht tegen wat volgens hem het bron van al het kwaad in de wereld is: videogames. In het verleden heeft hij dan ook meermaals geprobeerd door middel van rechtszaken games als GTA en Canis Canem Edit van de markt te laten verwijderen. Deze gerechtelijke pogingen van Thompson zijn grotendeels op niets uitgelopen.

Het lijkt er op dat Thompson nu ook inziet dat de door hem ingeslagen weg wellicht niet de juiste is, want hij heeft in een brief naar de ESA (Entertainment Software Association) een compromis voorgesteld. Thompson stelt voor dat publishers van games private afspraken maken met retailers, waarin ze vastleggen dat als de retailer games met een Mature rating verkoopt aan kinderen onder de 17 deze in de toekomst geen leveringen van games meer zal krijgen.

Jack Thompson zou Jack Thompson echter niet zijn als hij dit voorstel niet zou hebben overgoten met een zogenaamd 'holier than thou' sausje. De man die duidelijk nog steeds overtuigd is van zijn eigen gelijk zegt namelijk ook het volgende:" Let's get this done before it is too late for you all to avoid the legislation that nobody should want but which will, by necessity, come". Daarnaast wijst Thompson de ESA er ook nog even op dat hij een niet verder te noemen staat in het oosten van de VS vorige week nog heeft geholpen bij het opstellen van een nieuw stuk wetgeving op het gebied van games. Het feit een dergelijk stuk wetgeving recentelijk in Louisiana is afgekeurd doet kennelijk niets af aan Thompson's 'enthousiasme'.