Uitslagen TMF Game Awards bekend

Grand Theft Auto: Liberty City Stories heeft de prijs voor beste game van 2006 gewonnen tijdens de TMF Game Awards vrijdagavond. Vorig jaar ging de prijs ook al naar een GTA-game, namelijk naar GTA: Vice City. GTA-games hebben met elkaar te maken omdat in al deze games spelers al rijdend door te stad te maken krijgen met criminaliteit.

Het programma was live te volgen op TMF.nl en werd gepresenteerd door gamekenner Skate the Great en VJ Miljuschka Witzenhausen. De winnaars van de awards zijn bepaald door publieksstemmen. Meer dan 50.000 mensen hebben gestemd voor hun favoriete computergames.

De games werden ingedeeld in tien categorieën. De beste game van de PlayStation2 is Black van Electronic Arts geworden. Op de XBOX 360 ging de eer naar de game Saint's Row, dat in hetzelfde genre valt als Grand Theft Auto. Het publiek vond F.E.A.R. de beste game voor de PC. Voor de GameCube werd Mario Smash Football de winnaar en de favoriete Nintendo-handheld game werd New Super Mario Bros. De beste onlinegame werd Call of Duty 2. Het beste PSP-spel GTA: Liberty City Stories is tevens game van het jaar geworden.

Niet alleen werden er awards uitgereikt aan games, ook voor consoles waren er awards beschikbaar. Zo is de XBOX 360 de beste spelcomputer geworden en de PSP de beste handheld. De handheld Nintendo DS valt hiermee buiten de prijzen.


Beste game: GTA Liberty City Stories