Microsoft heeft problemen met de videomarketplace

Een aantal dagen geleden ging de videomarketplace online in Amerika. De Amerikaanse Xbox 360-bezitters kunnen voor een aantal dollars series downloaden en films huren via Xbox Live.

Het bleek dat veel mensen problemen hadden met het downloaden van de video's en dat er soms ook punten verdwenen vanwege het onderbreken van de download. Microsoft heeft nu officieel een reactie gegeven op de probleme: De vraag is veel groter dan verwacht, waardoor het downloaden langzamer gaat. Ze hebben mensen die op dit moment hard aan het werk zijn om de problemen op te lossen. Mensen die punten hebben verloren kunnen bellen met de klantenservice.

Op de videomarketplace kun je HD-films en normale resolutie-films huren. Dit houdt in dat je hem twee weken kunt bewaren en 1 keer kunt bekijken. Op dit moment zijn er bijna 50 films online, waaronder The Perfect Storm, Poseidon en V for Vendetta. Naast films zijn er ook series te downloaden, zoals Southpark, CSI en Star Trek. De series blijven jouw eigendom na aanschaf. De prijzen variëren van 320 punten (3,70 euro) voor een nieuwe film, tot 160 punten (1.85 euro) voor een lage-resolutie TV-serie. Wanneer de service naar Europa komt is niet bekend, maar Microsoft heeft zeker plannen om de service naar Europa te brengen.