Meer info over de Wii-kanalen

Nintendo heeft wat meer informatie vrijgegeven over de zogenaamde Wii-kanalen. Direct vanaf de launch kan men gebruik maken van het Mii-kanaal, foto-kanaal en het Wii Winkel-kanaal. Kort na de lancering is het mogelijk om van het Weer-kanaal, Nieuws-kanaal en het internet-kanaal gebruik te maken.

Met het Mii-channel kun je jouw eigen Mii-karakter maken en via verschillende gezichtkenmerken zijn er 100 verschillende karakters te maken. Deze zullen meegenomen kunnen worden met de Wii-controller of gedeeld worden via 24Connect. Via het foto-channel kun je jouw eigen foto's online zetten, maar ook bewerken en muziek onder de presentatie zetten.

Via het Winkel-kanaal is het mogelijk om in december 31 verschillende Virtual Console games te downloaden, waaronder 16 titels van Nintendo, vijf van de Turbografx en tien van de SEGA MEGA DRIVE.

Kort na de lancering van de Wii in Europa zal het internet-kanaal beschikbaar komen via het winkel-kanaal, en tot juni 2007 zal het gratis te downloaden zijn. Het weer-kanaal zal vanaf 20 december beschikbaar komen en gratis toegang geven tot het weerbericht (verzorgd door Weathernews). Het nieuws-kanaal zal vanaf 27 januari beschikbaar komen en het nieuws zal geleverd worden door Associated Press.