PS3 gaat gameplay opnemen & Killzone nieuws

Phil Harrison heeft weer eens van zich laten horen. En dit keer laat hij de wereld weten dat Sony aan een functie voor de PS3 werkt waarmee gameplay-video opgenomen kan worden.
Normaal gesproken zou je dit met een directe video-stream doen die opgeslagen wordt op de HDD, maar gezien de grote hoeveelheden data die dat genereert, zeker op 1080p is dat geen optie.
In plaats daarvan zal de software alle input registreren. De data die dit oplevert is vele malen kleiner, en dus beter geschikt om via het internet te delen. Op dit moment wordt het in een game geïmplementeerd die nog niet wereldkundig is gemaakt.

Killzone
Een van de showcase-titels tijdens E3 2005 was Killzone. Een titel die veel stof op deed waaien, want waren de beelden nu real-time of pre-rendered? Inmiddels is duidelijk dat de beelden pre-rendered waren, maar van de game zelf is sindsdien weinig of niets meer vernomen.
Phil liet Eurogamer weten dat de game nog volop in ontwikkeling is, en dat het het stadium bereikt dat hij getoond kan worden aan het publiek. In 2007 zal het publiek kennis maken met de PS3-editie van Killzone.

Harrison vertelde dat de verwachtingen voor deze titel zowel intern als extern enorm hoog zijn, en Sony weigert de game te tonen voordat hij de verwachtingen meer dan waar kan maken. Hoewel de volgende uitspraak uiteraard met een korreltje zout genomen dient te worden, zei hij over de game het volgende:

"I can tell you, though, that some elements already exceed the trailer"