Dijkinspectie, it's in the game

Hoewel een beetje kerel regen, kou en wind voor lief neemt, bleek dit toch niet ideaal te zijn om je opleiding tot dijkwachter in te volgen.
Daarom hebben de TU Delft en GeoDelft samen met zes waterschappen een videogame ontwikkeld waarin dijkwachters opgeleid worden voor hun beroep. In 'Dijk Patrouille, de dijkinspectie simulator' kunnen de heren en dames aspirant dijkinspecteurs hun kennis in een virtuele omgeving toetsen.

Er kunnen diverse scenario's gestart worden, en zo dijkinspecteurs zo veel mogelijk verschillende situaties voorleggen, zonder dat daarmee de volksgezondheid in gevaar komt.
De dijken zijn gemodeleerd naar bestaande Nederlandse dijken. De game is sinds februari in ontwikkeling door een team van tien mensen.

‘De speler kan zelf een scenario samenstellen. Daarna moet hij bepalen welke route hij neemt, op allerlei plaatsen controles uitvoeren en daarvan ook rapport uitbrengen.’

Hoewel de game bedoeld is voor jonge inspecteurs, blijken ook veel ervaren inspecteurs de virtuele omgeving te waarderen.



screenshot van de game