[Update] Sony's antwoord op Xbox Live: Xfire

De website 1UP bericht dat Sony's antwoord op Xbox Live uit de hoek zal komen van de bekende PC-applicatie Xfire, dat een speciale versie zal ontwikkelen voor Sony's PlayStation Network Platform (PNP). Deze applicatie werkt in de basis als een instant messenger maar laat je ook de status van anderen in games zien en geeft je de mogelijkheid om je direct bij je vrienden in een gesprek te voegen. Ook heeft Xfire een eigen serverbrowser die van pas zal komen bij games als Resistance: Fall of Man bij het zoeken van een game met vreemden.

Natuurlijk zal dankzij de basis als instant messenger communicatie ook een groot deel vertegenwoordigen van de functionaliteit van Xfire op de PlayStation 3. Dit zou in de vorm van chat via een toetsenbord kunnen zijn in MMO's of gewoon voice chat zoals Microsofts Xbox Live dit standaard ondersteunt. En net zoals Xbox Live ondersteunt Xfire ook stat-tracking in games om dat vervolgens door te geven aan een persoonlijke pagina. Als laatste mag ook de mogelijkheid tot het automatisch patchen/updaten van games niet ontbreken.

Natuurlijk is het bovenstaande niet definitief, maar het lijkt verre van onwaarschijnlijk dat het merendeel van de functionaliteiten van de PC-versie van de applicatie overgedragen zullen worden naar de versie op Sony's nieuwe spelcomputer.



Xfire op de PC

Update 13-09 09:45

Xfire heeft verklaard dat Xfire voorlopig alleen gebruikt zal worden door maar 1 game; namelijk de game Untold Legends: Dark Kingdom van Sony Online Entertainment. Deze deal staat geheel los van het PlayStation Network dat in de planning staat voor de PS3.

"Xfire is not part of the PlayStation Network Platform. We are in discussions with Sony Online Entertainment, but I cannot comment any further." Aldus de woordvoerder van Xfire, Mike Cassidy.

Echter Sony zelf doet nog geen officiele uitspraken over de samenwerking tussen Xfire en de PS3. "We can confirm that Sony Online Entertainment is in talks with Viacom and Xfire for a single, specific PS3 game. However, there are no announcements at this time regarding any discussions between SCEA, Viacom and Xfire."

Met dank aan devv05 voor het melden van dit nieuws in het PS3-topic