XNA Game Studio Express Beta nu te downloaden

Microsoft heeft vandaag de beta vrijgegeven van de XNA Game Studio Express. Dit is een gratis ontwikkel-programma voor games en de bedoeling is dat iedereen nu een eigen game kan maken voor Windows XP en Windows Vista.

Het programma is via deze website gratis te downloaden. De games die hiermee ontwikkeld worden kunnen later dit jaar ook gespeeld worden op jouw eigen Xbox 360 en die van de personen in je Friends-list, maar voor deze optie moet 99 dollar per jaar betaald worden. Heel veel scholen en universiteiten hebben al interesse getoond voor het programma en een aantal universiteiten zullen het programma gaan gebruiken.

Tegelijk met de release van XNA zal het vanaf vandaag ook mogelijk zijn om je op te geven voor de Beta van Torque X (opgeven kan via dezelfde website). Torque X zal een game-builder bevatten en de Torque Shader Engine (bekend van Marble Madness). Hiermee zal het mogelijk worden om heel simpel zelf een game in elkaar te zetten door middel van Drag & Drop.

De volledige versies van XNA en Torque X zullen tegelijkertijd eind dit jaar beschikbaar komen voor iedereen. Er zit ook nog een andere versie van XNA aan te komen, genaamd XNA Studio Professional en deze komt begin 2007 uit.