Tropische pret in Just Cause demo

Zowel Xbox 360 als PC gamers kunnen vanaf vandaag de demo van de free roaming game Just Cause downloaden. In Just Cause speel je de flamboyante CIA agent Rico Rodriguez, een undercover agent die zich specialiseert in het ten val brengen van regimes. In de rol van Rico moet je de corrupte regering van het eilandje San Esperito en val brengen. Dit eilandje voor de kust van Zuid-Amerika wordt er van verdacht massavernietigingswapens te bezitten, en het is jouw taak dan ook deze dreiging te neutraliseren. Tot je voordeel zal je moeten gebruiken dat verschillende partijen op het eiland wel interesse hebben in de macht, en met een klein beetje hulp moet een machtsovername lukken.

Just Cause moet de speler volledige vrijheid bieden in de uitvoering van deze taak: de verschillende partijen op het eiland tegen elkaar uitspelen, een volksopstand veroorzaken, allianties met rebellen en drugskartels sluiten etc. Dit alles moet zich afspelen op een ongekend grote kaart, eentje van 32 vierkante kilometers met bergen, jungles, stranden, steden en dorpen die je kunt verkennen via land, zee of lucht. Tot je beschikking hiervoor heb je meer dan honderd voertuigen, auto's, motoren, boten, vliegtuigen, helicopters etc.

Xbox 360 gebruikers kunnen de demo van de Xbox Live Marketplace afhalen, PC gebruikers kunnen dat doen op één van de volgende plaatsen:
Filefront
Worthplaying
Gamespot
Gameworld Network