[Update 2] Mario Football naar Wii

Op de Gameconventie in Leipzig is een nieuwe Mario Football aangekondigd: Mario Strikers Charged.

Op dit moment zijn Bowser, Peach, Mario en Donkey Kong selecteerbaar als captain. Meer volgt.

Update 12:00

Gebruik de speciale mogelijkheden van de Wii Afstandsbediening en Nunchuk Controller om de bal te veroveren, de bal loeihard in de goal te knallen en de keeper te besturen voor spectaculaire reddingen.

Spelfiguren: Mario en tal van andere beroemde Nintendo-figuren zijn de aanvoerders van de teams. Voor de rest van het team kan de speler kiezen uit diverse andere bekende spelfiguren.

Het spelverloop: Spelers kunnen hun eigen team maken door één van de twaalf aanvoerders te combineren met drie van de acht hulpspelers, om vervolgens deel te nemen aan één van de vele voetbalvarianten. In Mario Strikers Charged is alles toegestaan en kunnen spelers zowel special moves als voorwerpen gebruiken om de meest fantatische goals te scoren.

Superkrachten / power ups / moves / kenmerken: Elke aanvoerder heeft een eigen arsenaal aan vaardigheden en superkrachten. Het is dit keer ook mogelijk om Mega Strikes te maken, waarbij de ijzeren bal zich splitst in vijf ballen die naar de goal vliegen. De verdedigende speler moet vervolgens de Wii Afstandsbediening gebruiken om op deze ballen te richten en ze uit de lucht te knallen voordat ze in het doel zijn geland. In dit heftige voetbalspel kunnen spelers de metalen bal ook opladen, waardoor de kans toeneemt dat deze na een schot in het doel landt.

Elk van de stadions in Mario Strikers Charged heeft speciale kenmerken en apparaten die hun invloed op het spel doen gelden. Om werkelijk over het veld te heersen moeten spelers leren deze in hun voordeel te gebruiken.

Multiplayer: Mario Strikers Charged staat bol van de mogelijkheden om met en tegen andere spelers te voetballen. Via Nintendo WiFi Connection kunnen spelers deelnemen aan toernooien waarin spelers van over de hele wereld samenkomen.

Update 2, 15:20u

De eerste screen en art:

Film van de persconferentie waar de game getoond is, inclusief gameplaybeelden: *KLIK*