Jack Thompson in debat met gamers

Iedereen die ook maar een vluchtige interesse heeft in games zal de naam Jack Thompson kennen. Deze kruisvaarder der moraliteit heeft zichzelf aangewezen als de man die gewelddadige games de wereld uit zal helpen. Dat hij in deze queste niet altijd even subtiel te werk gaat heeft hij al vaak genoeg bewezen. Desondanks is de heer Thompson toch te gast geweest bij gerespecteerde programma's zoals 60 Minutes in de VS.

Nu zal de heer Thompson echter met mensen in discussie gaan die volgens hem dus op duivelse wijze beinvloed worden door het grootste kwaad van de 21e eeuw: gamers. Op het Amerikaanse tv-station G4 zal hij in debat gaan met Adam Sessler, presentator van het games-programma X-Play, en Mark Friedler, CEO van Gamedaily, over gewelddadige videogames. Eén van de hoofdpunten in de discussie zal het spel Bully zijn, wat volgens Rockstar in oktober zal uitkomen. Thompson heeft nog geprobeerd deze game te laten verbieden, maar dit is dus tevergeefs geweest.

Toen het bekend werd dat Jack Thompson dit debat aan zou gaan had hij nog een karakteristiek subtiele soundbite zoals alleen de heer Thompson ze zou durven verzinnen:

"Oh, and so much for the patent lie that I am afraid to confront my critics. I've confronted more critics than Northern Israel has confronted Hezbollah missiles."