Eidos niet blij met Lava Kroft

Gisteren kwam het Eidos ter oren dat de Singaporeese uitgever Ozura Mobile een spel uit gaat brengen voor de mobiele markt onder de naam Lava Kroft. Eidos is momenteel de zaak aan het onderzoeken en overweegt om juridische stappen te nemen.

Ozura prijst het spel aan als een "episch actie avontuur", met Lava Kroft, "een moderne vrouw met een enorme dorst naar het ontdekken van de meest intrigerende en mystieke schatten van de wereld" in de hoofdrol. Niet een geheel andere richting dus dan de richting die Eidos ooit koos met Lara.

Blijkbaar heeft Lava nogal wat problemen met zichzelf en wordt ze regelmatig verzwolgen door "verslaving aan gevaar, mythen en mannen". De gameplay draait overigens om het in bepaalde banen leiden van lavastromen en vulkaanuitbarstingen zien te stoppen. Het spel zal worden gedistribueerd via providers van mobiele telefonie over de hele wereld.

Eidos moet nog een beslissing nemen over of Lava Kroft een schending is van de copyrights. Hierna zal zij zien of er overgegaan wordt tot maatregelen.