Eerste hands-on Half-Life 2: Episode One

Gamespot.com heft de eer gehad voor de officiële release Half-Life 2: Episode One te mogen spelen, voordat deze later deze week via Valves Steam netwerk te koop zijn.

De lengte van deze episode is zo’n 4 a 6 uur volgens Valve, en dat kan Gamespot bevestigen. De puzzels die in het spel geboden worden zijn snel en interactief, het arsenaal wapens dat tot je beschikking staat is vrijwel onveranderd, en er zijn enkele sterkere tegenstanders toegevoegd om tot pulp te schieten.

Daarnaast is vrijwel de hele game co-op met Alyx, die jij moet helpen op verschillende manieren, maar die jouw hachje ook kan redden. Door haar constante commentaar begrijp je het verhaal beter en ontstaat er een band met deze NPC, zo schrijft Gamespot.
Ook de graphics zijn iets verbeterd; er is HDR-lighting geïmplementeerd, en iets wat hero-lighting genoemd is: een zachte gloed om de belangrijkste characters heen, wat een subtiel maar mooi effect oplevert.

Tenslotte beargumenteert Valve nogmaals haar keuze voor een Episode-reeks in plaats van een nieuwe game. Zo zouden nieuwe vooruitgangen in de graphics sneller te verwerken zijn, kunnen spelers zelf kiezen een deel wel of niet te kopen, en kan er beter geluisterd worden naar de game-community.

Episode One zal over 17 uur unlocken via Steam, zie voor meer info de website.