Hitman meets Titanic in The Ship

De jonge developer Outerlight heeft wat nieuwe screenshots en een filmpje vrijgegeven van hun game The Ship. The Ship is een multiplayer game die ooit begon als mod voor Half Life 1. Het speelt zich af op een cruise schip uit de jaren 20. Onder het motto: Killed or be Killed krijg je de opdracht om 1 andere speler te vermoorden. Dit moet echter zo gebeuren dat alleen het slachtoffer in kwestie er ongerief van ondervindt; niemand mag het merken. Uiteraard is er ook iemand die jou als target heeft.

Naast de constante spanning die deze situatie oplevert en de moordende kwesties zijn er persoonlijke behoeften die moeten worden voorzien. Je krijgt een aantal balkjes, als in de Sims, die aanduiden wanneer je karakter moet eten en dergelijken.


De game belooft een originele beleving te worden. Of dit echt gaat werken online is nog even afwachten. De game wordt deze zomer uitgegeven, via Steam... Of die in Nederland ook "gewoon" te verkrijgen is is nog niet bekend gemaakt. Tot die tijd kan je altijd terecht op de site. Daar staat info over de gameplay en het genoemde filmpje (directe link).