Kingdom Hearts III in de planning

Kingdom Hearts II is in de States nog net niet in de winkel of er wordt alweer gesproken over een vervolg. Een dag na de Square Enix launchparty ter ere van Kingdom Hearts II in Los Angeles nam producer Tetsuya Nomura wat tijd om met Famitsu.com te praten over de toekomst van de franchise. In dat gesprek gaf hij aan dat hij al nieuwe ideeën heeft voor de serie.

Nomura heeft geen genummerde sequel in gedachten of een game die zich afspeelt tussen twee delen in zoals Chain of Memories. Als dat wat verwarrend klinkt voor de fans, geen zorgen, jullie zijn niet alleen.

Nomura kan helaas vrijwel niets vertellen zonder te veel weg te geven over wat hij in gedachten heeft. Hij wil niet in de serie blijven, maar zolang de game de naam Kingdom Hearts draagt zal hij verbonden moeten zijn met de serie in de zin van een storyline. Het is allemaal ook nog in concept fase, dus duidelijkheid is er niet echt te scheppen.

Famitsu.com vroeg ook of het volgende deel na het einde van deel II zal plaatsvinden, maar daarop glimlachte Nomura alleen, hij ontkende, noch bevestigde het.

Nomura is momenteel bezig met meerdere titels, en hij al aan dat er dit jaar nog meer aankondigingen komen op de E3 en Tokyo Game Show dit jaar. Square Enix is bezig met een groot evenement voor met name de E3 aankondiging, en het bedrijf zal een "surprise ceremony" houden op de E3.

Kingdom Hearts II komt morgen in Amerika uit en waarschijnlijk eind april in Europa.