Xbox 360 camera functies getoond

Eindelijk is het zover; we kunnen de Xbox 360 camera nou ook eens in actie zien. Bewegend materiaal is er nog niet, maar van Microsofts event Xfest in februari zijn enkele screens verschenen die een aantal functies tonen.


Dit is de video chat functie. Niet alleen zie je jezelf in beeld, de omtrek van jezelf komt in de achtergrond in beeld. Volgens de bron was de videokwaliteit en aantal FPS zeer goed.


De zogenaamde digimask functie. De camera neemt één frontaal shot van je hoofd en één van de zijkant en genereert zo jouw gezicht.


En dat komt er dan zo uit te zien. Het gezicht kan niet echt geanimeerd worden, maar je kan wel handmatig de mond openen en het gezicht in real-time ronddraaien. Je gezicht 'inscannen' duurt zo'n vijf minuten.


Last but not least; de in-game functie. In dit geval zie je de binnenkant van een tank, met je tegenstander op het dashboard.

Een release van de camera zou in de herfst gepland staan. Eerder meldden we al dat het apparaat wellicht twee camera's zou gaan gebruiken om jou in 3D te zien. Hier zijn nog geen functies voor getoond.