Video interview met Nintendo President Iwata

Geoff Keighley van G4 had op dinsdag een exclusief video interview met Satoru Iwata tijdens de Tokyo Game Show 2005. Daarin wordt onder andere diep ingegaan op de vernieuwende controller van de Revolution en mogelijke toekomstige uitbreidingen. Ook westerse developers blijken na het zien van de controller uiterst enthousiast te zijn om voor de Revolution te ontwikkelen.

Iwata geeft tevens aan dat, hoewel op papier de Revolution minder krachtig zal zijn, er qua beeldkwaliteit weinig verschil te zien zal zijn tussen de PS3/Xbox360 en de Revolution. Met de Revolution wil Nintendo echter wel de nadruk leggen op vernieuwende gameplay in plaats van op grafische pracht. Hun filosofie is dat personen die tot dusver weinig interesse gehad hebben in games eerder geneigd zijn om een compleet nieuwe manier van gamen te omarmen, dan het simpelweg vergelijken van graphics.

Iwata verwacht dat Nintendo de potentie heeft om nummer 1 qua verkopen te kunnen worden door o.a. hun prijsstelling (hoewel hij daar geen definitieve uitspraken over doet) maar ook door de content die uitgebracht gaat worden. Nintendogs wordt daarbij als voorbeeld aangehaald om te laten zien dat de DS daardoor een ruime voorsprong in Japan verkregen heeft en die trend zich nu ook in de US inzet.

Voor de fans van Zelda is interessant waarom Twilight Princess niet simpelweg een launch title voor de Revolution wordt. Nintendo wil de fans niet teleurstellen omdat ze beloofd hebben dat de nieuwe Zelda voor de Gamecube uitgebracht wordt. Desalniettemin is Iwata benieuwd hoe toekomstige Zelda games zullen worden in combinatie met de nieuwe controller.

Als laatste de release date, dit wordt ergens in 2006 maar er wordt helaas absoluut niets prijsgegeven of dat begin of eind 2006 zal zijn.