Remake van Landstalker aangekondigd voor PSP

In 1993 kwam het spel The Legend of Zelda: Link's Awakening uit voor de Nintendo. Toendertijd was Sega ook nog actief mee aan het dingen in het console strijdperk met hun eigen console de Sega Genesis. Als antwoord op Zelda kwam in datzelfde jaar het spel Landstalker uit voor de Genesis, ontwikkeld door het Japanse Climax Entertainment.

Nu, twaalf jaar later, is een remake van Landstalker aangekondigd voor de PSP. Op de PSP zal Landstalker schitteren in modern 3D en daarom zullen er ook enkele veranderingen in de gameplay komen. Climax belooft verder dat de remake uitgebreid zal worden met nieuwe scenario's, een uitgebreider verhaal en opties voor een hogere moeilijkheidsgraad.

In het originele Landstalker speelde je met een 78-jarige elf die de naam 'Nigel' draagt. De elf is een bijzonder bekwaam avonturier met de benodigde vecht- en speurskills. De setting is een vrij standaard fantasiewereld, met magie, monsters en ander gespuis. Maar daarom zeker niet minder leuk.

In Japan staat deze titel nu voor lente 2006 te boek, maar dat is een nog weinig concreet gegeven, aangezien de game nog maar voor zo'n 10% voltooid is.