Logitech komt met toetsenbord gericht op gamers

Naast twee nieuwe muizen heeft het Zwitserse Logitech ook een nieuw toetsenbord geintroduceerd speciaal gericht op gamers. Het toetsenbord heeft een klein LCD-scherm, 18 programmeerbare toetsen en geavanceerde software waarmee het mogelijk zal zijn de toetsen een andere toepassing te geven voor elke game.

"PC gamers tweaken constant hun systemen om de beste performance en snelheden te bereiken om elk klein voordeel tov de concurrentie te kunnen pakken" zei Ruben Mookerjee, Logitechs directeur voor marketing van interactive entertainment. Verder zei hij dat de programmeerbare toetsen gamers een voordeel zouden geven tov anderen en dat het LCD-schermpje op het moederbord kritieke game-informatie weer kan geven zonder van de game zelf af te leiden.

Het LCD-scherm zal voor het eerst later dit jaar ondersteund worden in een aantal games. Het LCD-scherm zal informatie als de score, tijden, de healthbar, hoeveelheid munitie etc. weer gaan geven. Het schermpje kan echter ook gebruikt worden om andere informatie weer te geven, buiten het spel om, zoals wanneer er e-mail is of welke mp3 er momenteel speelt.

Bij het toetsenbord zal ook een SDK (software development kit) zitten die het gamers mogelijk maakt om het LCD van alles weer te laten geven en om de programmeerbare toetsen te mappen met macro's.

Naast al dit moois biedt het toetsenbord ook verlichting, wanneer aangezet zal het backlight het teken op de toets verlichten op een van twee instelbare helderheidsniveaus. Ook is er een gaming mode stand bij het toetsenbord die automatisch de windows toets uitschakelt.

Het G15-toetsenbord zal in oktober verkrijgbaar zijn en voor $79,99 van eigenaar verwisselen, een exacte Europese prijs is nog niet bekend.


Het G15 toetsenbord