Halo 2 online wereldkampioenschap start op 10 juni

De regionale rondes van de eerste wereldwijde Xbox Live wedstrijd zijn enige tijd geleden al begonnen en bijna alle gekwalificeerde regionale spelers van deze Halo 2 wedstrijd zijn ondertussen bekend.

Op vrijdag 10 juni zullen de eerste rondes van het echte kampioenschap beginnen. De 24 regionale winnaars zullen verdeeld worden in poules van elk zes spelers. Na een aantal wedstrijden zal de top drie van deze poules doorgaan naar de volgende ronde. Zodra iemand twee keer achtereen verliest ligt hij of zij uit de wedstrijd. De finale zal gespeeld worden op de nieuwe Halo 2 map "Warlock".

Hieronder is de lijst te zien van alle tot nu toe bekende regionale winnaars. Hier komen nog een Japanse en een Amerikaanse winnaar bij:


Australie: Cabel
Belgie: Project BE
Canada: I DaMan I
Denenmarken: GermanFreak
Duitsland: Pr0gamer
Finland: Iw1K1LL
Frankrijk: I theos I
Hong Kong: Runningboy
Ierland: TheBar0n
Italie: N3LucifeRLS
Japan: nog onbekend
Korea: Oddwing
Mexico: MexLoco
Nederland: King Tuur
Nieuw Zeeland: Bob69er nz
Noorwegen: ZpiKey
Oostenrijk: Billykater
Singapore: tidusSG
Spanje: IlopsI
Taiwan: I Kobegod I
Verenigd Koninkrijk: o0Lethal0o
Verenigde Staten: To be crowned
Zweden: Shellman
Zwitzerland: Otcho Boy

De wereldkampioen zal naast eeuwige roem en een eerder ontvangen prijzenpakket ook nog een Samsung Flat Screen tv, een Samsung DVD speler, een persoonlijke Halo 2 trofee met een 24 karaats gouden Halo 2 disc en 1.500 dollar in ontvangst kunnen nemen. Natuurlijk wensen wij de Nederlandse deelnemer King Tuur heel veel succes!