Games voor je vriendin!

Gamers? Dat zijn mannen!

Mannen met vette pc's, brute consoles en nog veel fantastischere games die heel veel bloed op het scherm toveren! Raagh! Vrouwlief gaat maar GTST kijken terwijl jij online nog een keertje een frag scoort. Tot zover de stereotypes.

Maar ja, hoe zou je nu je vriendin aan het gamen krijgen? Hadden we daar niet al eens een column aan gewijd? En een courant?

Website 1Up besloot tien games uit te zoeken die geschikt zijn voor je vriendin:

Op 10 Bejeweled: Gewoon via het internet te spelen. Schuiven en klikken met de juweeltjes.

9 Centipede: Arcade uit 1980, dus je hoeft geen dure pc voor haar te kopen. Eigenlijk is het nog steeds schieten, maar omdat het nu in een mooie tuin is, vonden ze dit een stuk vrouwvriendelijker.

8 Nintendogs: Puppies aaien op je DS. Moeten we dit nog uitleggen?

7 Dr. Mario: Bejweled vind je niks aan? Stof de oude NES eens af en speel Dr. Mario. Gegarandeerd plezier.

6 Suikoden: Romantische RPG met een korte leercurve. Als je je vriendin nu nog niet aan de PlayStation krijgt weten wij het ook niet meer. Prachtige muziek en goeie graphics maken de game compleet.

5 Ms. Pac-Man: Arcade uit 1981, maar nog steeds geliefd. En een vrouwelijke hoofdrol!

4 Animal Crossing: Niet echt een game met een directe doelstelling en een einde, maar toch een aantrekkelijke game. Samen spelen, je huis veranderen, en dagje rondwandelen in de virtuele wereld; het kan allemaal.

3 Katamari Damacy: Mooi om te zien en om te spelen. Dit samen met een humoristisch verhaal een genot om te spelen.

2 Dance Dance Revolution: gamen en fit worden tegelijk, wie wil dat nou niet? Als ze ook nog ontdekt dat jij helemaal niet zo goed kunt stuiteren als zij, is het game on!

En natuurlijk op 1; Hoe kan het ook anders: The Sims.

Will Wrights virtuele afwas-, (micro)management- en simulatiespel heeft een community gecreëerd die daarvoor nog nooit gezien was. Het beste spel wat je je vriendin kado kan doen.


Hoe zou jouw top 10 vriendin-/vrouwvriendelijke games er uit zien?