Iwata over Revolution: 'A Risky Business'

Satoru Iwata, de president van Nintendo, is bang dat third-parties Nintendo's nieuwe console niet zullen ondersteunen als de console niet mainstream genoeg is. Op dit moment zijn details rond de Revolution nog volkomen onduidelijk.

Iwata zegt: 'Als de volgende generatie consoles enkel mooiere games gaan voortbrengen, ben ik bang dat third-parties Nintendo zullen negeren. Aan de andere kant is het zo dat wij een hele nieuwe richting op proberen te slaan en dat mensen zich moeten realiseren dat produkten als de Nintendo DS wel degelijk een grotere markt trekken. Daarom hoop ik dat third-parties die opvatting gaan delen met ons'.

Natuurlijk heeft Iwata begript voor de situatie van developers. Games ontwikkelen kost een vermogen tegenwoordig en risico nemen doet bijna geen enkele ontwikkelaar nog. Iwata denkt dat de bedrijven onzeker zijn over de fans van de volgende generatie consoles; word dat een nieuwe groep of blijft dat de huidige?

Nintendo heeft ook gezegd dat mensen te hard nadenken over de Revolution en de unieke features die de console zal gaan bezitten. Het antwoord ligt volgens Nintendo dichterbij dan men denkt. Ook zal de consolekeuze van games bepalend zijn voor de toekomst van de games-industrie.