WoW breekt verkooprecords

Blizzard Europe heeft bekend gemaakt dat World of Warcraft het best verkopende spel van het moment is. Het spel heeft binnen 24 uur na de release de meeste spellen ooit verkocht.

Een slordige 280.000 doosjes met vier cd's zijn over de toonbank gegaan bij de verkoop op dag 1. Er zijn meer games verkocht, ondanks dat men verwachtte dat de MMORPG-markt in Europa kleiner was. Aan het eind van het eerste weekend waren meer dan 380.000 mensen in het bezit van hun eigen versie van World of Warcraft.

Dit resulteerde in 290.000 accounts gemaakt in het eerste weekend, en op de eerste dag van de verkoop speelden ruim 100.000 mensen het spel. Het record staat nu op 180.000 spelers tegelijk in de wereld van Warcraft. Om dit allemaal aan te kunnen heeft Blizzard meer dan tachtig servers voor World of Warcraft in Parijs en Frankfurt staan. Extra servers staan klaar indien nodig.

Blizzard is uiteraard erg gelukkig met de launch van het spel. Mike Morhaime, directeur van Blizzard Entertainment zei hierover:
"We are extremely pleased by the launch of World of Warcraft in Europe. Our experience of launching World of Warcraft in North America last year has helped us to prepare for Europe by providing more boxes at launch than we had previously planned and deploying more servers from the start, which we hope will allow us to provide a smooth and fun game experience from the outset for everyone playing."

Pas op 4 maart komen de pre-paid kaartjes voor het spel beschikbaar en er worden voor dan ook nog grote verkopen verwacht.