Binnenkort game-opleiding in Breda

De gemeente Breda heeft het voornemen om in haar stad een game-opleiding te starten. Op deze manier hoopt men het tekort aan ontwerpers van multimediale spellen voor Nederlandse bedrijven voorgoed op te lossen. Nederlandse bedrijven als Playlogic, die zich bezig houden met de productie van games, zien het initiatief zitten zo blijkt uit onderzoek van NHTV Internationale Hogeschool Breda.

Momenteel is er in Nederland geen specifieke opleiding die zo specifiek op het ontwikkelen van games is gericht. "Delen hiervan zijn op hogescholen wel aanwezig, maar in de hele breedte bestaat er nog geen game-opleiding," zegt Johan Abbink van de gemeente Breda. De opleiding zal de onderdelen creativiteit, marketing en het technische gebeuren moeten krijgen.

De opleiding zal een internationaal karakter moeten krijgen met als voertaal Engels. "Het mooie is dat bedrijven straks niet meer in het buitenland hoeven te zoeken," zegt Abbink. Uit het onderzoek blijkt dat Playlogic de opleiding als een goede uitkomst ziet. Veel van haar werknemers, met name ontwerpers, komen uit Frankrijk, BelgiŽ en Engeland.