Reclame Vietcong: Purple Haze verboden

De Britse Advertising Standards Authority (ASA) heeft een advertentie voor de game Vietcong: Purple Haze verboden. De advertentie stelde dat "Napalm never smelt this good" en is verboden vanwege de referentie naar het dodelijke chemische product.

Er waren zeven mensen die geklaagd hebben en de ASA heeft de klacht overgenomen, daarbij stellend dat aan de uitspraak in de advertentie "waarschijnlijk serieus of wijdverbreid aanstoot genomen zal worden." In de Vietnamoorlog zijn namelijk veel burgers gestorven door napalmbombardementen.

De advertentie van de PS2-game toonde een soldaat in uitrusting in een jungle-omgeving, met onder meer bovengenoemd citaat uit een tijdschriftreview van het Official Playstation 2 magazine. Take 2 stelt dat het citaat gepubliceerd is omdat het tijdschrift gerespecteerd wordt in de gamesindustrie. Het bedrijf stelt daarnaast dat het geloofde dat het citaat refereert naar een scene uit de film Apocalypse Now. In de bewuste scene spreekt de lichtelijk gestoorde Colonel Kilgore de beroemde woorden: "I love the smell of napalm in the morning." Take 2 heeft voorts haar excuses aangeboden en heeft beloofd het citaat uit toekomstige advertenties te schrappen. Het tweede deel van de klacht, waarin gesteld werd dat de game "geweld en oorlog verheerlijkte" werd door de ASA afgewezen.