3 versies Xbox 2 gepland

The Inquirer bericht dat Microsoft drie verschillende versies van haar Xbox 2 console zal uitbrengen. Dit zou staan op een dia welke onder NDA (non disclosure agreement) staat.

De Xbox Next en Xbox Next HD zullen beide in het herfstseizoen van 2005 verschijnen waar de Xbox Next PC een jaar later zijn opwachting zal maken.

Microsoft heeft besloten in de standaard versie van haar Xbox 2 geen harde schijf te stoppen om de kosten te drukken. De Xbox Next HD zal daarentegen wel een harde schijf hebben en zal dus extra functionaliteit bieden.

De Xbox Next PC is een budget PC die gewoon Windows en PC programma's zal kunnen draaien. Verdere features van de Xbox Next PC zijn een CD brander, draadloos toetsenbord, muis en controller. De Xbox Next PC zal het beste tot zijn recht komen wanneer gebruikt in combinatie met een high-definition TV of PC monitor. Zoals je misschien al zou verwachten biedt Microsoft op deze console ook media center functionaliteit aan (muziek, foto's, films etc.). Een van de meest aantrekkelijke features is nog dat deze Xbox Next PC vrijwel alle PC games aan zal kunnen.