Henshin-a-go-go! Viewtiful Joe op weg naar DS

Capcoms development studio Clover Studios heeft hun website ge-update en er staan een paar hints op die betrekking hebben op wat we van Viewtiful Joe voor de DS kunnen verwachten.

Volgens Clover studios wordt het weer voornamelijk een actiegame, die zich deze keer echter niet in Movie World afspeelt. Een nieuw belangrijk karakter uit de Viewtiful Joe wereld zal zijn debuut maken in dit deel.

De dubbele schermen en het touch panel van de NDS zullen (vanzelfsprekend) worden gebruikt. Ieder scherm wordt anders gebruikt, maar wat ze laten zien zal nauw met elkaar samenhangen. Het gebruik van de schermen zal veel te maken hebben met het filmthema in Viewtiful Joe. De stylus zal op een simpele maar zeer doeltreffende manier gebruikt worden, aldus de developers.

Natuurlijk is dit allemaal nog wel erg vaag, ook omdat men pas net begonnen is met ontwikkelen, niks staat nu nog vast. Wat wel vast staat is dat er een Viewtiful Joe voor de DS uitkomt (goh).

Wat een misschien een coole feature voor het touchscreen zou zijn is dat er allemaal metertjes op staan die aangeven hoeveel machspeed, zoom of slow je wilt gebruiken. Met de stylus zou je dan kunnen aangeven in welke mate je iedere kracht wilt inzetten. Of je kunt denken aan het besturen van twee spelers tegelijk waarbij je de bovenste bestuurt met de gewone controls, en dat je op het touchscreen kunt aangeven welke vijanden je partner voor zijn rekening mag nemen.

Het enige materiaal dat beschikbaar is komt van deze site en is nogal een matige en op zijn zachtst gezegd wazige screenshot...