DOA2 "naakte-Kasumi hack" bestraft

Gamepublisher Tecmo heeft een rechtszaak gewonnen tegen het bedrijfje Westside, dat een 'hack' had gemaakt waarmee de kleding van Kasumi in Dead Or Alive 2 verdween. Volgens de Supreme Court of Tokyo schonden ze daarmee het copyright van Tecmo. De hack was twee jaar geleden ook al door een regionale rechtbank zo veroordeeld, maar Westside ging daartegen in hoger beroep. De Supreme Court verklaarde nu wederom dat Westside "de copyright wetten overtreedt door kopers de [hacking] software te laten gebruiken."

Westside moet nu twee miljoen yen (15.000 euro) schadevergoeding betalen aan Tecmo. De kosten die ze tot nu toe gemaakt hebben voor de rechtszaken zullen vele malen hoger liggen. Westside geeft tweemaandelijks een CD uit met diverse tools om allerlei games aan te passen en is van plan daarmee gewoon door te gaan.

In een eerdere rechtszaak in de Verenigde Staten werd in een vergelijkbare case tussen Lewis Galoob Toys en Nintendo juist besloten dat een tijdelijke verandering van games geen inbreuk maakt op de copyrights.


Kasumi met kleren