Paling & Ko-adventure gold

Het Spaanse bedrijf Alcachofa Soft maakt al jaren adventures op basis van de populaire stripboeken van Paling & Ko (in andere landen bekend als Fred & Jeff of als Clever & Smart). Helaas voor de vele fans van Paling & Ko zijn die spellen nooit buiten Spanje uitgegeven. Daar komt echter verandering in met het nieuwste deel: Fred & Jeff A Movie Adventure. Het spel is namelijk klaar voor produktie en Alcachofa gaat zich nu volledig richten op het vinden van uitgevers over de hele wereld. Tot nu toe hebben een Duitse uitgever en een Russische uitgever aangegeven het spel te willen publiceren. In Duitsland ligt het spel zelfs al vanaf oktober in de winkels.

In het spel moeten de geheimagenten Paling & Ko het opnemen tegen Professor Bacterium. Hij heeft namelijk een machine uitgevonden die filmscènes werkelijkheid kan laten worden. Per ongeluk komt een mummie uit de film "Mummy" tot leven. Deze wil de macht over de wereld verkrijgen. Paling & Ko moeten het "Boek van de Doden" gaan zoeken, dat is de enige manier om Impoteh te stoppen.

Volgens de website zit er ook een netwerkoptie in het spel, het is echter niet duidelijk wat daarvan precies de bedoeling is. Het is nog even afwachten of er ook publishers gevonden worden voor de Engelstalige (en eventueel Nederlandstalige?) versie van het spel.