Atari en Playlogic sluiten distibutieovereenkomst

Atari Benelux en Playlogic International kondigden vandaag aan dat zij een distributieovereenkomst hebben gesloten. Atari zal voor Playlogic de spellen Alpha Black Zero - Intrepid Protocol (PC) en Airborne Troops (PS2 & PC) verspreiden in de Benelux. De spellen zullen in oktober te vinden zijn in de winkels.

Menno van der Bil, Managing Director van Atari Benelux:

"[...]
De producten van Playlogic vormen een perfecte aanvulling op de huidige line-up van Atari Benelux. Daarnaast vinden wij het een eer om de eerste producten van Playlogic in haar thuismarkt in de markt te zetten!"
[...]"


Russell Beadle, Sales Manager Playlogic:
"[...]
Atari is bijzonder professioneel en beschikt over een zeer sterk distributienetwerk, waardoor onze games bij alle bekende verkooppunten verkrijgbaar zijn. Met deze overeenkomst zetten we naar verwacht de eerste stap richting een langdurige en nauwe samenwerking.
[...]"


Eerder was bekend gemaakt dat GMX Media het spel 'Alpha Black Zero' zou distribueren, maar Playlogic heeft in overleg met GMX besloten om samen te gaan werken met Atari omdat zij zich meer op de Benelux richten en dat is Playlogics thuismarkt. GMX richt zich meer op grotere landen zoals Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Playlogic bekijkt momenteel de mogelijkheid om in heel Europa direct met distributeurs samen te gaan werken. Dit is mogelijk doordat Playlogic in mei de officiële licentie van Sony Europa heeft verkregen zodat ze zelf PS2-games uit mogen geven.