Nieuwe technologie in MultiTheftAuto

MultiTheftAuto, de multiplayermod voor Grand Theft Auto: Vice City en GTA3, heeft afgelopen weekend nieuwe informatie vrijgegeven over de technologie die gebruikt zal gaan worden in de komende versie.

De nieuwe technologie, met de codenaam "blue", bevat veel features die de afgelopen anderhalf jaar zijn aangevraagd door de gebruikers van MTA. Dit zijn onder andere:

- Ondersteuning voor boten
- Ondersteuning voor schieten vanuit auto's
- Ondersteuning voor drive-bys
- Ondersteuning voor vliegtuigen

Naast deze features zal het ook mogelijk zijn om eigen mods te schrijven door het combineren van de bestaande methodes en een volledig geïntegreerd C++ addon systeem. Dit geeft iedereen die het wil de mogelijkheid om ingewikkelde en spannende mods te maken met veel meer mogelijkheden dan de traditionele mods. Tevens zal de nieuwe versie direct geïmplementeerd worden in GTA en dus niet meer een apart programma zijn. Je hoeft het spel dus niet meer te verlaten om naar een andere server te gaan.
MTA: blue is volledig zelf geprogrammeerd en maakt geen gebruik meer van de scenariofiles van GTA. Dit zorgt ervoor dat de crashes die in de vorige versie nogal eens voorkwamen volledig zijn verdwenen. Daarbij zal er ook geen lag meer optreden bij het schieten en is de gameplay sterk verbetert.

Voor meer info over MTA en over "blue" kun je terecht op deze site.