Eerste info Shining Force PS2 bekend

SEGA heeft de eerste informatie over haar nieuwe Shining Force voor de PlayStation2 vrijgegeven; zo is onder andere de striptekenaar Yuriko Nishiyama aangetrokken voor het ontwerpen van de karakters.

Nishiyama's werk aan Shining Force bestaat voor zover nu bekend uit drie, mogelijk vier karakters, waaronder de mannelijke en vrouwelijke held van het spel.

De mannelijke held, Max, lijkt met zijn rode haar op een typische Shining held, maar met scherpe ogen die iets lijken te verbergen. De held is de zoon van een legendarische ridder die, volgens de legende, een strijd heeft geleverd waarbij de planeet gered werd. Max wordt verder omschreven als een jonge en ijverige man. De vrouwelijke held heet Merrill. Deze jonge blondine draagt een grote rode strik, en doet met haar magische staf denken aan Aeris uit Square's Final Fantasy VII. Ze heeft geen ouders meer, en het ziet er naar uit dat zij een oogje heeft op Max.

Het derde karakter is alleen nog bekend als "Mysterious Man", en draagt een harnas in rood en goud. Er is een versie met helm en een versie met paars haar, maar het is niet bekend of dit een en dezelfde persoon is.

Naast de informatie over deze personen is er slechts weinig bekend over de game. De game zal zich afspelen in een wereld bevolkt door centaurs, andere half-mens-half-dieren en robots. In de game zul je samen met je groep tegen meer dan 20 vijanden tegelijk moeten vechten.