[Update] Logitech muis maakt gebruik van laser

Zonder een persverklaring uit te brengen heeft hardware fabrikant Logitech 's werelds eerste muis gebruik makend van een laser geintroduceerd. Waarschijnlijk is deze muis bedoeld als opvolger voor de MX700. Volgens Logitech is de laser sensor 20x precieser dan een optische sensor. De MX1000 is bovendien uitgerust me een "Tilt Wheel" Dit is een scrollwheel dat ook zijwaarts kan scrollen ipv enkel omhoog en omlaag.

Evenals de MX700 is de muis draadloos en kan hij opgeladen worden in een zogeheten cradle. De batterijduur van de MX1000 is langer dan die van zijn voorgangers dankzij een ingebouwde Lithium-Ion batterij. Via een metertje op de muis kan de status van deze afgelezen worden.

Logitech heeft de muis een adviesprijs meegegeven van 79.99 euro, enkele (web)winkels verkopen de muis echter al voor 2 tientjes minder.


Update
Inmiddels is ook een review verschenen van de muis, deze is hier te vinden. In deze review concludeert de reviewer dat de MX1000 een zeer goede muis is, voor elke gebruiker die het geld er voor over heeft.