[Update] Prijsverlaging GBA SP?

Bronnen bij Americaanse winkelketens als Electronics Boutique and Gamestop geven aan dat er een prijsverlaging van de GBA SP van $99,99 naar $79,99 zal plaatsvinden in de komende weken.

Waarschijnlijk zet Nintendo deze stap omdat ze zich aan het voorbereiden zijn op de Launch van de DS. Een prijs hiervan is nog niet bekend, maar schattingen gaan uit van $150. Het is zeer waarschijnlijk dat men de prijs gaat verlagen om te voorkomen dat de launch van de DS de doodsteek wordt voor de GBA SP. Door de prijsverlaging wil men beide systemen aantrekkelijk houden voor de consument.

Over een prijsdaling van de klassieke GBA die momenteel verkocht wordt voor $69,99 is niets bekend. Er is ook nog niets bekend over een eventuele prijsverlaging in Europa.

update: 1 september 14.33
De prijsverlaging is bevestigd door Perrin Kaplan, de vice president marketing van Nintendo of Amerika. De GBA SP ligt vanaf vandaag in de winkels voor $79 dollar. Dezelfde prijsverlagingen zijn ook op komst voor Canada en Japan maar over Europa is nog niets bekend.

Overigens werd ook gemeld dat de prijzen niet verlaagd zijn wegens de komst van de Nintendo DS, maar om de toenemende concurrentie tegen te werken.