Rel X Factor om crimineel talentje

In Groot-Brittannië is ophef ontstaan rond X Factordeelnemer Curtis Moore. Het zestienjarige, aanstormende talent blijkt namelijk een crimineel verleden te hebben. Het ventje bleek enkele jaren geleden een straatrover te zijn, beweert The Sun.

De gezaghebbende Britse krant heeft deze week een foto in de papieren editie geplaatst van Moore, die stoer een mes in zijn hand houdt. "Ik ben zo stom geweest", verontschuldigt hij zich. "Ik was dertien en wilde stoer zijn, net als andere jongens met een mes."

"Ik had een slechte naam, en kwam na de dood van mijn broer in aanraking met criminaliteit. Ik heb mensen beroofd. Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die ik pijn heb gedaan." Dat moeten er heel wat geweest zijn, want Moore zat tweemaal vast in een inrichting wegens straatroof. Momenteel woont hij al een jaar in een gastgezin in Walsall. 

Moore blijkt een talent. Hij heeft het zelfs al weten te schoppen tot de X Factor Campus. De vier juryleden van de talentenjacht hebben zich nog niet over de rel uitgelaten.


Ach, Dries Roelvink heeft vast ook wel iets op z'n kerfstok